De leukste profielsite van Nederland! eerder geplaatst
Reset over 6 uren (om 14:00)
geen nieuw nieuws
Profiel Wachtwoord Wachtwoord vergeten


Info Fotos (0) Berichten (1) Dagboeken (6) Vrienden (33)

Stemming

MaitreyaBuddha1Dagboeken

Maitreya Buddha Over..
381 x Gelezen, 0 Reacties, 6 Jaren geleden

Buddhahood Of Maitre..
209 x Gelezen, 0 Reacties, 6 Jaren geleden

8 Levenslessen Door ..
221 x Gelezen, 0 Reacties, 6 Jaren geleden

Spiritual Teachings ..
199 x Gelezen, 0 Reacties, 6 Jaren geleden

Maitreya Buddha Stor..
229 x Gelezen, 0 Reacties, 6 Jaren geleden

Liefde
202 x Gelezen, 0 Reacties, 6 Jaren geleden

MaitreyaBuddha1 schreef op zaterdag 3 November 2012 om 10:07

8 Levenslessen Door Maitreya Buddha


MaitreyaBuddha1

Het Boeddhisme is in wezen geen godsdienst maar meer een levensfilosofie en tegelijk een leer (Dharma) over hoe we zo kunnen leven dat we het lijden, dat toch een deel uitmaakt van het leven, kunnen verzachten. Het gaat om het vermijden van al het foute gedrag, het ondernemen van het goede en het ontwikkelen van je eigen geest. Wat kunnen wij hiervan leren? 8 belangrijke boeddhistische levenslessen:

Leven in het nu
Leven in het nu, oftewel 'mindfulness', betekent dat je met volle aandacht leeft en probeert te genieten van elk moment, zonder je druk te maken over de toekomst of het verleden. Het boeddhisme gaat er van uit dat als je je compleet focust op het 'nu', zodat je gelukkiger en rustiger zal zijn.

Van iedereen kan je wat leren
In je leven ontmoet je ontzettend veel mensen. Met sommigen zal je ontzettend goed kunnen opschieten en met anderen minder. Het boeddhisme leert dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat ieder mens dat op je pad komt, daar is om jou iets te leren. Ook als je een hekel aan diegene hebt. Iedereen geeft je een levensles. De Dalai Lama noemt deze mensen 'spirituele leraren'.

Vergeven en vrede
Het boeddhisme is in haar lange historie nog nooit de oorzaak geweest voor een oorlog. In het boeddhisme is er geen excuus voor het gebruiken van geweld. "Haat eindigt niet door haat. Haat eindigt door liefde. Dit is een eeuwige wet," aldus Boeddha. Het boeddhisme heeft een vreedzame invloed op de maatschappij. In boeddhistische culturen zijn deugden als het streven naar vriendelijkheid, compassie, harmonie, kalmte en acceptatie ook heel belangrijk. Leren vergeven is van groot belang. Leer te vergeven en laat mensen zijn wie ze zijn. Jij bent jij en zij zijn zij. Iemand vergeven kan moeilijk lijken, maar uiteindelijk doe je het voor jezelf.

Focus op de dingen die belangrijk zijn
Probeer erachter te komen wat de belangrijkste dingen zijn in jou leven. Waar draait het leven voor jou om? Schenk weinig aandacht aan de dingen die niet belangrijk zijn. Zuiver je kijk en beperk je tot de essentie; tot de dingen in het leven die voor jou het belangrijkste zijn. Hierdoor zul je meer energie over houden voor de belangrijkste dingen en zal je beter presteren en meer uit je leven halen.

Volg je hart
Innerlijk geluk bereik je door het volgen van je intuïtie, je hart. Het is als het ware je kompas. Zodra iets goed voelt, weet je dat je goed zit. Zoek jouw positieve gevoelsgebied, passies, luister er naar en laat je verder leiden.

Mediteer
Mediteren heeft veel positieve effecten op je geluksbeleving en gezondheid. Het brengt je tot rust, is stress verminderend en je krijgt overzicht over je leven.

Blijf positief
Nare, negatieve gevoelens en emoties komen en gaan. Het is belangrijk dat je je altijd focust op het goede. Zodra je boos, geïrriteerd of slecht voelt, bedenk dan dat deze gevoelens ook weer weg gaan. Denk aan alle goede en positieve dingen in je leven.

Niet oordelen
De boeddhisten leren ons dat het niet goed is om te oordelen over anderen. Meestal kennen we niet het hele verhaal en is het oordeel gebaseerd op aannames en niet op de waarheid. 'Door niet te oordelen schep je stilte in je geest', aldus een boeddhistische schrijver. Iemand die voorzichtiger is met zijn oordeel, is een zachtere persoonlijkheid en straalt meer respect uit naar anderen. Ook leert het boeddhisme ons om niet direct een oordeel klaar te hebben over onszelf. Geef jezelf niet meteen op je donder als de dingen niet gaan zoals je wilt. Stel realistische doelen en wees ook een beetje lief voor jezelf. Je hoeft niet altijd iets te bewijzen tegenover jezelf.

Namaste 

geef dagboek reactie

Contact FAQ Adverteren Aanmelden Ⓒ babes-dudes.nl Alle rechten voorbehouden
Aanmelden
HOME:
Hoofdpagina
Algemene regels
Uitleg icoontjes
BD Vista/7 Gadget
Contact / Adverteren
FAQ
MY BD:
Inloggen
Aanmelden
Crew:
de Crew
Crew regels
Crew structuur
Crew taken
Top 50 babes:
Top 50 babes
Nieuwste babes
Laatst ingelogd babes
Top 50 dudes:
Top 50 dudes
Nieuwste dudes
Laatst ingelogd dudes
Fotos:
Meest besproken fotos vandaag
Meest besproken fotos totaal
Beste beoordeeld
Leden:
Online leden
Jarige leden
Actieve leden
Extra:
Highscores
Poll zoeken
Vandaag
Week
Poll(s)
Dagboeken
Zoeken
Forum
Reset over 6 uren (om 14:00)
laden
chat